Двойката Мили Смит и Луис Кан очаквали близнаци. По време на

...
Двойката Мили Смит и Луис Кан очаквали близнаци. По време на
Коментари Харесай

В родилното отделение: Каква е символиката на лилавия стикер на пеперуда

Двойката Мили Смит и Луис Кан очаквали близнаци. По време на един от прегледите при специалист те били уведомени, че единствено едното бебе ще оцелее. 

След 30 седмици на високорискова бременност Смит ражда еднояйчните близначки Кали и Скай.

За страдание Скай живя единствено три часа, пише Dagens.com.

Докато е била в неонатологичното интензивно поделение, Кали била без сестра си, а скърбящите ѝ родители я гледали от разстояние. 

През това време майка на здрави новородени близнаци почтено коментирала, че Мили Смит е " изкарала шанс ". С разрушено сърце, Смит решила, че би трябвало да направи нещо, с цел да помогне на други фамилии, които са изгубили дете.

If you see a purple sticker near a newborn, you need to know what it means
— All tories out-blue/red & yellow (@Tinkerbell32112)
Според Today.com това довело до основаването на " виолетов знак на пеперуда ".

Смит сътвори афиш, изобразяващ, че креватче със стикер с лилава пеперуда демонстрира загубата на едно или повече бебета. Символът на пеперудата служи като беззвучен комуникатор на здравния личен състав и посетителите, предотвратявайки неуместни или мъчителни обстановки.

Днес Кали е витално, щастливо седемгодишно дете и споменът за близнаците продължава да живее посредством самодейността за лилава пеперуда.

Този знак към този момент е приел разнообразни форми, в това число украшения, картички, одеяла и плюшени животни, помагайки на фамилии по света, претърпели сходни загуби.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР